www.warmteprijzen.nl

De complete vergelijking van prijzen voor verwarming, waarin ook de goedkoopste brandstoffen zijn opgenomen : brandhout & houtpellets !

Als importeur van hout- en pelletkachels brengen we deze biobrandstoffen graag onder de aandacht. We bieden een 100 % transparante vergelijking van de prijzen, zodat je zelf je besparing kan berekenen voor hout of pellets.

 
Laatste prijzen-update :
juni 2012
  3 uur stoken voor 24 uur warmte ?  
  Iedereen wil graag besparen op de brandstofkosten,
maar niemand wil slaaf zijn van een houtkachel !
Dat valt ook te vermijden met wat de modernste houtkachel
kan genoemd worden : de massieve speksteenkachel.
Door het wonder van de speksteen hoef je ze maar
een paar uur te stoken per dag !

Let bij aankoop van een houtkachel ook op een hoog rendement !
 
Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts
De warmte-accumulerende speksteenkachel

Een massieve speksteenkachel is een warmteaccumulerende houtkachel, die u kunt beschouwen als een warmtebatterij. Wanneer een echte speksteenkachel brandt, dan wordt niet alle warmte meteen uitgestraald. Een groot deel wordt opgeslagen in de speksteenmassa, al snel meer dan 1 ton.

Door de opslag van warmte hoeft men een massieve speksteenkachel slechts 2 tot 4 uur te stoken per dag, 3 uur gemiddeld. Deze kachel bespaart u aldus veel tijd en u bent ook relatief vrij te kiezen wanneer u stookt. Dat gebeurt dan meestal wanneer u tijd hebt om van het vlammenspel te genieten, bijvoorbeeld 's avonds.

Het 2 tot 4 uur stoken per dag kan op vele manieren concreet ingevuld worden, zoals :

  • In een middelgrote tot grote speksteenkachel 's avonds 2 tot 4 uur stoken, waarna de ruimte waarin de kachel staat tot de volgende avond warm blijft (meest voorkomend gebruik).
  • In een kleine speksteenkachel 's morgens en 's avonds 1 tot 2 uur stoken, waarbij telkens een periode van ongeveer 12 uur overbrugd wordt.
  • In een middelgrote tot grote speksteenkachel 's morgens en 's avonds 1 tot 2 uur stoken in de tussenseizoenen. Deze kachels volledig warm stoken wanneer de buitentemperaturen nog redelijk laag liggen is immers minder efficient.

Het 2 tot 4 uur stoken per dag betekent wel de kachel goed doorstoken, zodat hoge verbrandingstemperaturen worden verkregen en de best mogelijke verbranding. Wie eens op een avond voor de gezelligheid wat langer wil stoken kan dat ook, maar dan moet wel rustiger gestookt worden.

Uit de Tulikivi Eigenaars Enquete blijkt 72 % van de bevraagden te volstaan met één stookbeurt per dag. De overige 28 % kiest eerder voor twee stookbeurten per dag, meestal omwille van de gezelligheid. Gevraagd naar het aantal uren stoken per dag, antwoordt de helft 3 tot 4 uur en een derde 1 tot 2 uur. Een klein vijfde stookt meer dan 4 uur, wat te lang is. We dienen daarbij toch de waarschuwen voor een lager rendement alsook de kans op oververhitting, vooral bij de kleinere modellen. Een Tulikivi voldoende groot dimensioneren bij aankoop is de boodschap. Dan is het langdurig stoken voor niets nodig.

OPGELET : Een met speksteen beklede kachel kan je geen echte speksteenkachel noemen ! Door het succes van de massieve speksteenkachels is het bijzonder modieus om metalen kachels ook met speksteen te bekleden. Daar is niets verkeerd mee, maar het is jammer dat de klant vandaag te dikwijls misleid wordt. Je kan van deze lichte speksteenkachels niet verwachten dat een paar uur stoken je de hele dag van warmte voorziet. En je kan ook niet voluit rekenen op het behaaglijke, energiezuinige en gezonde stralingswarmteklimaat dat massieve speksteenkachels typeert. Het rendement zal uiteraard ook veel lager liggen en de uitstoot een stuk hoger.

Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts
WAT KOST JE kWh BRANDHOUT ?
Selecteer de houtsoort :
Geef je prijs per m3 :
JE BETAALT :
Tulikivi massieve speksteenkachels
Danskan houtkachels
Calimax pelletkachels
APTO inbouwhaarden op maat
Lohberger houtgestookte fornuizen
AQUA-INSERT cv-inbouwhaarden en kachels op hout of hout/pellets
Logmatic houtklover

www.warmteprijzen.nl is een initiatief van DUTRY & CO. Postadres in Nederland : Archimedesstraat 12, NL 3316 - AB Dordrecht - Nederland - Tel 078/639.04.76 - zie ook www.dutry.nl

Meer info over Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Lohberger, Calimax, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co Meer info over brandhout prijzen Meer info over pelletsprijzen Meer info over aardgasprijzen Meer info over houtsoorten en kWh Meer info over het rendement van hout en pelletkachels Startpagina Verdelers van moderne kachels en haarden Klik hier voor de prijzen in Vlaanderen