www.warmteprijzen.nl

De complete vergelijking van prijzen voor verwarming, waarin ook de goedkoopste brandstoffen zijn opgenomen : brandhout & houtpellets !

Als importeur van hout- en pelletkachels brengen we deze biobrandstoffen graag onder de aandacht. We bieden een 100 % transparante vergelijking van de prijzen, zodat je zelf je besparing kan berekenen voor hout of pellets.

 
Laatste prijzen-update :
juni 2012
  Aardgasprijzen in Nederland  
  De prijzen voor aardgas hangen uiteraard af van de leverancier.
Toch blijkt uit onze analyse dat de verschillen tussen leveranciers
niet meer zo groot zijn. Je kan maximaal 16,4 %
besparen door van
leverancier te veranderen.
Wil je méér besparen, dan moet je op zoek naar een echt goedkopere
brandstof, zoals hout of houtpellets.

Een hout- of pelletkachel kan zich snel terugverdienen !
 
Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts
Analyse van de aardgasprijzen

Voor onze analyse van de aardgasprijzen in Nederland, zijn we uitgegaan van een marktstudie van Acxiom, die volgende bedrijven aanduidt als de belangrijkste leveranciers op de aardgasmarkt : Nuon, Essent, Oxxio, Eneco en Energiedirect. De overige spelers vertegenwoordigen slechts zo'n 3 % van de nederlandse gasmarkt.

Gezien vrijstaande woningen het meest geschikt zijn om biobrandstoffen te stockeren, kozen we ervoor om onze analyse van de aardgasprijzen te baseren op het verbruik van deze woningen. Het uitgangspunt voor onze analyse was dus een verbruik van 2.350 m3 aardgas per jaar (zie verwarmingskosten naar woningtype).

Via de gekende website www.energieprijzen.nl berekenden we voor voorgenoemde 5 hoofdleveranciers een gemiddelde prijs over alle 12 provincies van Nederland. Gezien de prijzen op elk moment door de leveranciers kunnen aangepast worden, verkiezen we om het resultaat van onze analyse weer te geven zonder namen te noemen :


Gemiddelde verwarmingskosten met aardgas voor een verbruik van 2.350 m3
bij de 5 hoofdleveranciers binnen de 12 provincies van Nederland (2012-6)

Door van aardgasleverancier te veranderen kan bijgevolg maximaal slechts 16,4 % bespaard worden.

De gemiddelde verwarmingskost bij aardgasverwarming bedroeg in deze analyse 1.404 € per jaar. De gemiddelde brandstofkost bedraagt aldus 6,64 €c/kWh rekenend aan 9 kWh/Nm3 of een jaarverbruik van 21.150 kWh.

Normaal rekent men voor aardgas op 8,812 kWh/Nm3, maar gezien sommige aardgaskwaliteiten 9 kWh/Nm3 halen, berekenen we hier de laagst mogelijke brandstofkost.

Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts
WAT KOST JE kWh BRANDHOUT ?
Selecteer de houtsoort :
Geef je prijs per m3 :
JE BETAALT :
Tulikivi massieve speksteenkachels
Danskan houtkachels
Calimax pelletkachels
APTO inbouwhaarden op maat
Lohberger houtgestookte fornuizen
AQUA-INSERT cv-inbouwhaarden en kachels op hout of hout/pellets
Logmatic houtklover

www.warmteprijzen.nl is een initiatief van DUTRY & CO. Postadres in Nederland : Archimedesstraat 12, NL 3316 - AB Dordrecht - Nederland - Tel 078/639.04.76 - zie ook www.dutry.nl

Meer info over Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Lohberger, Calimax, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co Meer info over brandhout prijzen Meer info over pelletsprijzen Meer info over aardgasprijzen Meer info over houtsoorten en kWh Meer info over het rendement van hout en pelletkachels Startpagina Verdelers van moderne kachels en haarden Klik hier voor de prijzen in Vlaanderen